Команда майже готова до ФІНАЛУ!

За передостанній тиждень до ФІНАЛУ FLL команда «ROBO-Legion Kr» здійснила низку екскурсій та зустрічей з фахівцями у галузі світлотехніки, сільського господарства, рослинництва, радіологічної та хімічної безпеки.

Сьогодні команда відвідала завод «Радій» (раніше відомий на увесь СРСР «Радіозавод»). Як і тоді, так і зараз це підприємство виконує військові замовлення і випускає продукцію для управління автоматизованими системами на атомних електростанціях, яке встановлено вже на Хмельницькій та Запорізькій АЕС, ведуться переговори на постачання обладнання на АЕС Канади.


Нас цікавила зустріч з розробниками LED-світильників, доцільність використання їх для вирощування городини за межами Землі. І такі так! Світлодіоди зі спеціальним спектром спроможні замінити Сонце у процесі фотосинтезу!

А ще ми дізналися, що світлодіодне обладнання, яке теж випускає це підприємство, спонукає курчат продукувати у двічі більше яєць, а ніж зазвичай. А спеціальні лампи допомагають курчатам-бройлерам рости ще швидше.

Нажаль, у зв’язку із жорстким режимом перебування сторонніх та комерційними таємницями, - знімати на заводі заборонено. Але спеціально для юних дослідників зробили виключення і дозволили фотографувати у певних місцях. А у відділі роботи з персоналом, куди ми теж завітали, дізнавшись про суть нашого космічного проекту, запропонували одразу взяти усіх на роботу у креативний відділ, тим більше, що на заводі вже проводяться свої космічні дослідження….. Але ТССССС….. це ВЕЛИКА КОМЕРЦІЙНА ТА ВІЙСЬКОВА ТАЄМНИЦЯ!!!.......

Кiлькiсть переглядiв: 550

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.