Акція "Солдатська хустина"

Шановні батьки, діти, працівники гімназії - наближаються ювілейні дати – 70 років з дня визволення Кіровограда та 70-та річниця Великої Перемоги.

Патріотична акція «Солдатська хустина» була започаткована вчителем історії, колишнім артеківцем, Павленком Борисом Семеновичем у 2004 році.

Оскільки я за фахом вчитель історії та був особисто знайомим з цією людиною, то одразу зрозумів суспільну значимість цього заходу. Тому осередком цієї Акції в Україні стала саме наша гімназія.

Мета акції:

- зберегти пам’ять про співвітчизників, що своєю кров’ю, потом, працею, ціною неймовірних зусиль вберегли нашу країну та світ від фашистських агресорів.
- кожному бійцю, офіцеру, партизану, підпільнику, розвіднику, медичній сестрі, робітнику оборонного заводу пам’ятник не поставити, але вишити його ім’я на хустини можна.

Цю ідею підтримали сотні шкіл, дитячо-юнацьких центрів, дошкільних навчальних закладів, окремих людей у 8 країнах.

Тільки за перший рік на адресу школи №825 м.Москви надійшло близько 13 тисяч таких хустин. Є серед них і 293 з Кіровоградщини.

У спеціальному випуску російського пізнавально-розважального журналу для підлітків старшого шкільного віку «До16 разрешается» у 2006 році в якості ілюстрації для статті «Солдатський платок» використана фотографія з учасниками Акції від нашого навчального закладу.

З травня 2013 року у Кіровограді долучилися до цієї акції усі школи.

Вимоги до оформлення:
- тканина, після оверложення, повинна бути 40 на 40 см.
- напис можна виконувати у будь-якої техніці (хрестиком, гладдю, стрічками, фотодруком по тканині).

Кожна родина може долучитися до нашої Акції.

Кiлькiсть переглядiв: 585

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.